Măsuri de informare a consumatorilor cu privire la soluționarea alternativă a litigiilor

Începînd cu 1 iunie 2022 intră in vigoare ordinul nr. 449 din 31 mai 2022 privind unele măsuri de informare a consumatorilor cu privire la soluționarea alternativă a litigiilor. Acest ordin a fost publicat in Monitorul Oficial și poate fi accesat aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/257649

Prin acest ordin comercianții au obligația să afișeze placheta informativă conform modelului prezentat in anexele 1 și 2 din document.

Comercianții care administrează site-uri de vânzări, preluare comenzi online și/sau publicitate la produse și/sau servicii, la servicii turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv ecommerce – comerț electronic, sunt obligați să afișeze pe prima pagină a siteului – home page, pe bara de meniu a paginii, pictogramele prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.

Pictogramele prevăzute mai sus vor avea dimensiunea de 250 (L) x 50 (H) pixeli și vor avea asociat câte un link cu referință externă către secțiunea SAL din cadrul paginii oficiale a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – https://anpc.ro/ce-este-sal/, respectiv către Platforma SOL a Comisiei Europene – ec.europa.eu/consumers/odr.

Placheta și pictogramele vor fi descărcate gratuit de pe site-ul oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, prin accesarea link-ului: https://anpc.ro/ce-este-sal/.

Asigurați-vă ca aveți aceste informații implementate pe site sau pe magazinul online pentru ca reprezentanții împuterniciți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vor urmări respectarea prevederilor prezentului ordin în termen de 45 de zile de la publicarea acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Căutați și hosting web?

Accesați oferta de găzduire web de la PHP Server pentru cea mai populară platforma CMS WordPress!

Hosting web pentru platforma WordPress

Ofertă de Găzduire Web

Servicii de Hosting web SSD esențiale pentru site-uri de prezentare.

Căutați găzduire site de încredere, un serviciu de hosting web?

Hosting web pentru plarforma WordPress

Ofertă de Găzduire Web

Servicii de Hosting web SSD esențiale pentru site-uri de prezentare.